Покана към студенти, дипломанти и докторанти на НХА

  2011-05-30
Покана към студенти, дипломанти и докторанти на НХА за изпращане на предложения за участие в DA Fest 2011.
 
Третото издание на международният фестивал за дигитални изкуства ще се проведе от 12 до 16 септември 2011 в сградата на Националната художествена академия на ул. Шипка 1.

Програмата на фестивала включва изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи. В рамките на фестивала творци от цял свят представят съвременни артистични тенденции, изследвания и технологии и демонстрират важни постижения в сферата на дигитални изкуства. 

Националната художествена академия организира DA Fest за да срещне българската публика с разнообразни тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси, инсталации и други интер-дисциплинарни форми.

Друга важна цел на фестивала е да предостави възможност на студентите от Националната художествена академия да покажат свои проекти в областта на дигиталните изкуства. 
За това най-интересните ваши проекти ще бъдат представени в програмата на фестивала, наред с международното участие. 

Тази покана за участие е отправена към всички студенти от Националната художествена академия, които могат да изпратят своите предложения за два модула на фестивала:
  • пърформанси
  • изложба

Фестивалът няма определена тематика, по-скоро търсим интересни, завладяващи и новаторски проекти в полето на дигиталните изкуства.

Не е задължително проектът да е вече готов, но трябва да ни дадете изчерпателно представяне за това какво да очакваме, както и да имате готовност да завършите проекта до датите на фестивала: 12-16 септември 2011.

Също така не е задължително проекта да е направен в рамките на Магистърската програма за дигитални изкуства, дори ви окуражаваме да ни изпратите предложения в сътрудничество на студенти от различни специалности на НХА. Тези, които завършват тази година също биха могли да изпратят предложение за участие във фестивала.

Предложенията трябва да включват:
  • описание на идеята
  • технически и пространствени изисквания 
  • визуални материали за проекта (снимки, скици, схеми) 

Изпращайте предложенията си по електронна поща на адрес: da_fest@nha.bg като в темата на емайла посочите дали става въпрос за предложение за пърформанс или изложба.

Срок за подаване на предложенията: 30 юни 2010 г. 

Организационният екип на фестивала ще избере най-интересните предложения.

Междувременно тече покана за изпращане на филми, с краен срок също 30 юни 2011, в която също бихте могли да се включите. Подробности може да намерите в уеб сайта на фестивала.

Ако имате въпроси, пишете на: da_fest@nha.bg
Back

Dr. Maybe Darling

We are at Dr. Maybe Darling” Lab, when she begins giving a lecture on the challenging issue of the decision-making process but as it proceeds, Dr. Darling is confronted with conflicting opinions of scientific and other nature. Her need to get answers on unresolved problems, leads ... more